≡ Menu

Betapred alkohol

Betapred alkohol – en farlig kombination? Eller?

Har du funderingar kring hur din medicin fungerar i samband med alkohol är det alltid klokast att du pratar med din läkare.

Ibland kan det ju dock hända att du glömmer det, eller så tycker du att det är ett känsligt ämne och känns lite pinsamt. Då kan det vara bra om du kan få reda på på annat vis hur det förhåller sig. Det är bättre att veta än att chansa. Eller i andra änden, bättre att veta än att behöva avstå allt, om det inte är någon större fara.

Ska du på ett stort kalas eller en god middag hos vänner är det tråkigt att behöva avstå vinet till maten om det egentligen inte påverkar medicinen alls.

Betapred alkohol kombinerat – inga varningar

Om du behandlas med Betapred finns det inga uttalade varningar då det handlar om alkoholintag.

Betapred är ett kortisonpreparat som du kan ha fått som en behandling mot astma eller andra allergiska besvär.

Om du får, till exempel, antihistaminer mot allergiska besvär kan du bli trött av dessa, och tröttheten förstärks om du samtidigt dricker alkohol. Betapred är däremot inte en antihistamin, och det finns heller inga kända Betapred biverkningar om du använder denna medicin under en kortare tid.

Därför finns det ingenting som Betapred och alkohol kan förvärra på den fronten.

Försiktighet inte fel

Även om det inte finns några uttalade faror med att använda alkohol under behandlingstiden är det naturligtvis alltid bra att du är försiktig, eller åtminstone måttlig i ditt alkoholanvändande när du samtidigt äter medicin.

Detta är något du antagligen hört förut, och kanske du, som så många andra, anser eller tror att du inte får dricka något alls då du äter mediciner.

Naturligtvis är det alltid bättre att avstå från alkohol, om du känner dig osäker och inte vet vad som händer i din kropp om du blandar en medicin med alkohol, men om du bara tar Betapred kan du utan att oroa dig dricka något glas vin till maten, eller ta en drink på festen.

Känn efter före

Eftersom det inte anses farligt att dricka alkohol även om du använder Betapred, kanske det faktiskt inte är just medicinen du ska tänka på, då du bestämmer om du ska dricka eller inte.

Det är kanske, helt enkelt hur du mår som ska avgöra. Mår du dåligt och har ett nedsatt allmäntillstånd är det kanske av den anledningen inte så lämpligt att dricka några större mängder, eftersom det kan påverka hur du reagerar på alkohol, mer än vad medicinen gör.

Du måste alltså känna efter och låta ditt omdöme avgöra hur du ska göra med den där drinken.

Betapred alkohol, anmärkning: du är ändå den som känner din kropp bäst, och förmodligen vet du hur du påverkas av din sjukdom och Betapred och alkohol i måttlig mängd.